Workshop teknologiforståelse

Den 20. og 21. februar 2020 tilbød vores danske projektpartnere en workshop om emnet "teknologiforståelse". Ti danske og tre tyske
lærere og praktikanter lærte oprindeligt noget for grundlæggende teorier, terminologi og færdigheder, der kræves til behandling af
forskellige systemer såsom micro: bit, Arduino og Co. i klassen.

 

 

Så var det hele åbent og styret af opgaver mulige, også første praktisk erfaring med programmering
indsamling af mikro: bit eller udvidelse af eksisterende oplevelse. Næsten alle deltagere i workshoppen

havde indtil slutningen af dag 2 bygget et køretøj og programmerede det med forskellige komplekse opgaver.

 

Robotik til elever fra Kiel

Hvordan bygger og programmerer jeg min egen robot? De 12 elever fra Kiels „Gemeinschaftsschule am Brook“ kunne se og lære dette den 9.-10. December i Kiel forskningsværksted, hvor de deltog i et robotikursus for skoleklasser som en del af PANaMa-projektet.

   

 

I lighed med projektets © havde de unge mulighed for at bygge deres egen robot ud af Lego®- og Arduino-elementer i løbet af de to dage og derefter programmere den. I modsætning til lejrene blev indholdet udarbejdet af læreren i klasseværelset. På denne måde kunne skolelektioner og det undervisningsmæssige tilbud i projektet kombineres.

 

   

 

PANaMa Autumn Camps 2019

Hvordan fungerer en robot, eller hvordan krypteres data sikkert? Disse to og andre spørgsmål om digital viden blev besvaret af omkring 50 studerende, der deltog i PANaMa-efterårslægerne i oktober. De fire lejre om robotik og kryptografi fandt sted fra 7. til 18. oktober i det Kieler  Forschungswerkstatt, som har sine laboratorier / værelser i den botaniske have ved Chr. Albrechts Universitet.

På den ene side brugte de 14 piger og 35 drenge i alderen 12-15 år deres faldferie til at lære mere om kryptering af information og data ved hjælp af matematiske algoritmer, fra historiske til digitale teknikker.

PANaMa på Kiel regionens videnskabsnat 2019

Med de nye emner Robotik og kryptografi præsenterede PANaMa-projektet sig på Kielregionens videnskabsnat. På Kulturcenteret Niederes Arsenal i Rendsburg interesserede besøgende havde mulighed for blandt andre projekter fra IPN Leibniz Institute og Kiel Research Workshop at lære kende mulighederne og hemmelighederne for Ozobot-minirobotter eller prøve at kryptere og dekryptere information.

Teknologiskolen – Summer Camp 2019

Traditionen tro, inviterede Teknologiskolen også i år grundskoleelever i aldersgruppen 6-16 år, til Summer Camp. Summer Campen havde i år 100 pladser at tilbyde og varede en uge, fra mandag d. 1. juli til fredag d. 5. juli (timerne lå dagligt fra 09:00 – 15:00).

Ugens indhold omhandlede læring om programmering, elektronik og robotik, mens der var et stort fokus på at give eleverne et sjovt miljø, hvori læringen kunne foregå.

 

Sommerlejren havde hundrede elever (50 elever i alderen 5-9 år og 50 elever i alderen 10-16 år).

 

.

 

 PANaMa programområdet

 

Elevkuraterede udstillinger 2017/2018

 

Forskningscamps 2018-2020

 

Workshops for lærere i samarbejde med regionale virksomheder, 2017-2019