Teknologiskolen – Summer Camp 2019

Traditionen tro, inviterede Teknologiskolen også i år grundskoleelever i aldersgruppen 6-16 år, til Summer Camp. Summer Campen havde i år 100 pladser at tilbyde og varede en uge, fra mandag d. 1. juli til fredag d. 5. juli (timerne lå dagligt fra 09:00 – 15:00).

Ugens indhold omhandlede læring om programmering, elektronik og robotik, mens der var et stort fokus på at give eleverne et sjovt miljø, hvori læringen kunne foregå.

 

Sommerlejren havde hundrede elever (50 elever i alderen 5-9 år og 50 elever i alderen 10-16 år).

 

I år kunne Teknologiskole sommerlejr rumme op til 100 elever og 22 hjælpere, og derfor var lejren omtrent dobbelt så stor som de tidligere lejre. For at udfordre både de yngre og ældre elever blev de opdelt i to hold: Hold 1 (elever i alderen 5-9 år) og Hold 2 (elever i alderen 10-16 år).

 

Eleverne på Hold 1 arbejdede hovedsageligt med pap, lim og elektriske komponenter såsom modstande, sensorer og motorer. Disse blev brugt til at udvikle en række mindre projekter, herunder udviklingen af deres egne elektriske kredsløb til lommelygter, små autonome biler der kunne starte/stoppe baseret på input fra en ultralydssensor der kunne opfange mulige forhindringer foran dem, samt paphuse der automatisk kunne tænde/slukke lyset inde i huset baseret på lysniveauet uden for huset.

Et udsnit af de projekter der blev lavet på Summer Campen.

 

Eleverne på Hold 2 kunne vælge mellem tre forskellige ugelange projekter:

·        Projekt 1 involverede arbejdet med LEGO Mindstorms EV3 og visuel programmering, i forbindelse med at forsøge og løse så mange udfordringer som muligt på First LEGO League udfordringsbanerne fra årene 2016-2018.

·        Projekt 2 involverede arbejdet med Arduino-mikrokontrollerteknologi i forbindelse med programmering af fysiske spil. Spillene kunne spilles på en fysisk væg af træ, hvilkenvar blevet udstyret med en række store knapper - knapperne kunne samtidigt programmeres til at lyse op i enten grønt eller rødt.

·        Projekt 3 involverede arbejdet med Arduino mikrokontrollerteknologi, elektrisk komponent og pap, med henblik på at konstruere og programmere autonome linjefølgerobotter.

 

Hmm… Hvordan kan man lave en robot der kan løse så mange udfordringer som

muligt? (First LEGO League – udfordringsbanen fra 2017).

 

At programmere et spil til en fysisk spil-væg kræver dyb concentration

.

 

 PANaMa programområdet

 

Elevkuraterede udstillinger 2017/2018

 

Forskningscamps 2018-2020

 

Workshops for lærere i samarbejde med regionale virksomheder, 2017-2019