Ny tilgang til sammenknytning af fagundervisning og erhvervsorientering – kursus af RBZ Eckener Schule for PANaMa-lærere

I marts 2017 tilbød RBZ Eckener Schule et kursus for deltagende lærere af PANaMa-projektet, hvori lærerne kunne finde inspiration til at udvikle undervisningsmateriale på grundlag af de daglige arbejdsopgaver i et erhverv (”Von der Arbeit lernen – Arbeitsaufgaben aus der Wirtschaft als Lernaufgaben im Unterricht”). Om formiddagen viste skolelederen af RBZ Dr. Sven Mohr og hans kollega Edyta Kruczynski deltagerne muligheder hvordan der kan vindes motiverende og lærerige opgaver for undervisningen på almendannende skoler ved at besøge industri- og håndværksvirksomheder.

PANaMa-lærere bese Mitsubishi Papers i Flensburg.

 

Om eftermiddagen blev teorien afprøvet i praksis. Deltagerne kunne få et indblik i den spændende dagligdag i industrierhvervet med fremstillingen af high-tech papir da de var på besøg i virksomheden Mitsubishi Papers i Flensburg. Der var stor enighed om at tilgangen, som Sven Mohr præsenterede, er egnet udmærket til at inddrage erhvervsorientering i fagundervisningen. Eleverne af de deltagende lærere kan glæde sig til snart at kunne løse motiverende og udfordrende opgaver med regional og erhvervsorienteret indhold.

 Foto © IPN

.

 

 PANaMa programområdet

 

Elevkuraterede udstillinger 2017/2018

 

Forskningscamps 2018-2020

 

Workshops for lærere i samarbejde med regionale virksomheder, 2017-2019