Robotter erobre videnskabens nat

Hos dette års „Nacht der Wissenschaft“, videnskabens nat, i Kiel d. 28. September var IPN Leibniz-Institutet en ud af 17 stationer i byen, hvor der blev præsenteret forskningsresultater , hvor der blev lavet experimenter, som alle kunne være med til, hvor workshops blev tilbudt og fordrager blev holdt. PANaMa-projektet tilbød, ved siden af en fordrag med ideer om erhvervsorientering i den naturvidenskablig-matematiske undervisning, en workshop med emnet robotik. Fokussen, som projektet beskæftiger sig i 2018 og muligvis derudover, ligger på formiddlingen af basisviden i digitale processer både i og udenfor skolernes rammer. Robotik er en god tilgang til de digitale processer  og det kunne projektet vise i videnskabens nat hved hjælp af minirobotterne af Ozobot.

Disse minirobotter, som er også programmerebare over stregcoder, kunne de unge prøve i løbet af foranstaltningen. Med stor begejstring lærte de hurtigt, at give robotterne de rigtige kommandos via de fire-farvede stregcoder. Den positive resonans understreger ideen af projektet, at robotterne er en god indstigning i programmeringens verden og af de digitale processer.

Nyheder

Fokusemnet Robotik - En tyngdepunkt af PANaMa-projektet er, i den aktuelle projektfase, emnet ”robotik og automatisering”. Mere information her.

PANaMa moves on ... - PANaMa projektet vil blive forlænget ud over dets oprindelige periode indtil juli 2020. Således kan de tidligere aktiviteter fortsættes og udbygges med nye konceptpunkter om emnerne robotik og krypteringsteori. Som en del af arrangementet går PANaMa videre den 30. januar på A.P. Møller-Skolen i Schleswig fik en gennemgang af projektets tidligere arbejde og et perspektiv på kommende programartikler.

Nordtysk og bæredygtig - sammen med Anne Frank skolen, Elmshorn, og AZV Südholstein blev PANaMa-projektet præ-senteret på årets konference Nordtysk og Bæredygtig (NUN) den 25. oktober i Ratzeburg. For mere information om NUN se: https://www.nun-dekade.de/


En rapport om PANaMa-projektet i det nuværende nyhedsbrev for Interreg-programmet findes her.

 

 

 Nyhedsbrev online

Udgave 1/2018 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 3/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 2/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 1/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 2/2016 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 1/2016 af PANaMa-nyhedsbrevet

 

Her kan du tilmelde dig nyhedsbrevet til PANaMa-Projektet, som udkommer ca. fire gånge om året.