Big Bang lærermøde i Odense. Naturvidenskalig undervisning for fremtiden!

Undervisere af de naturvidenskalige fag kunne få en interessant indblik i de nyeste udviklinger, idéer og temaer af den naturvidenskablige skoleundervisning i Danmark på lærermødet i Odense.

Mere end 1800 lærere informerede sig i talrige workshops, foredrag og en stor messe areal over idéer for den naturvidenskablige undervisning i fremtiden. Projektet PaNaMa har været præsenteret på en af LSUL Odenses stande.

 

 

Konceptet af denne begivenhed, at forbinde udstillingen af de nyeste videnskablige erkendelser af undervisnings-forskningen med tilbuder for videreuddannelse, og at tilbyde dette inden for rammerne af en ”Didacta” explizit for de naturvidenskablige fag, findes i denne art ikke i den tysksprogede rum.

Mes blikken af en lærer fra Tyskland var det yderst interessant at se hvilke nye og delvis andre tilgange der bliver diskuteret eller også blev etableret i praksisen længe siden. Sikkert ville det være yderst frugtbart for den naturvidenskablige undervisning i begge lande, hvis lærere og dem der er ansat i undervisningsudviklingen ville lære didatiske idéer af nabolandet at kende.

Begivenheder, som er så gode organiseret som Big Bang lærermødet i Odense, byder dertil en perfekt ramme!

 

 

Nyheder

Fokusemnet Robotik - En tyngdepunkt af PANaMa-projektet er, i den aktuelle projektfase, emnet ”robotik og automatisering”. Mere information her.

PANaMa moves on ... - PANaMa projektet vil blive forlænget ud over dets oprindelige periode indtil juli 2020. Således kan de tidligere aktiviteter fortsættes og udbygges med nye konceptpunkter om emnerne robotik og krypteringsteori. Som en del af arrangementet går PANaMa videre den 30. januar på A.P. Møller-Skolen i Schleswig fik en gennemgang af projektets tidligere arbejde og et perspektiv på kommende programartikler.

Nordtysk og bæredygtig - sammen med Anne Frank skolen, Elmshorn, og AZV Südholstein blev PANaMa-projektet præ-senteret på årets konference Nordtysk og Bæredygtig (NUN) den 25. oktober i Ratzeburg. For mere information om NUN se: https://www.nun-dekade.de/


En rapport om PANaMa-projektet i det nuværende nyhedsbrev for Interreg-programmet findes her.

 

 

 Nyhedsbrev online

Udgave 1/2018 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 3/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 2/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 1/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 2/2016 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 1/2016 af PANaMa-nyhedsbrevet

 

Her kan du tilmelde dig nyhedsbrevet til PANaMa-Projektet, som udkommer ca. fire gånge om året.