Big Bang lærermøde i Odense. Naturvidenskalig undervisning for fremtiden!

Undervisere af de naturvidenskalige fag kunne få en interessant indblik i de nyeste udviklinger, idéer og temaer af den naturvidenskablige skoleundervisning i Danmark på lærermødet i Odense.

Mere end 1800 lærere informerede sig i talrige workshops, foredrag og en stor messe areal over idéer for den naturvidenskablige undervisning i fremtiden. Projektet PaNaMa har været præsenteret på en af LSUL Odenses stande.

 

 

Konceptet af denne begivenhed, at forbinde udstillingen af de nyeste videnskablige erkendelser af undervisnings-forskningen med tilbuder for videreuddannelse, og at tilbyde dette inden for rammerne af en ”Didacta” explizit for de naturvidenskablige fag, findes i denne art ikke i den tysksprogede rum.

Mes blikken af en lærer fra Tyskland var det yderst interessant at se hvilke nye og delvis andre tilgange der bliver diskuteret eller også blev etableret i praksisen længe siden. Sikkert ville det være yderst frugtbart for den naturvidenskablige undervisning i begge lande, hvis lærere og dem der er ansat i undervisningsudviklingen ville lære didatiske idéer af nabolandet at kende.

Begivenheder, som er så gode organiseret som Big Bang lærermødet i Odense, byder dertil en perfekt ramme!

 

 

Nyheder

Fokusemnet Robotik - En tyngdepunkt af PANaMa-projektet er, i den aktuelle projektfase, emnet ”robotik og automatisering”. Mere information her.

Nordtysk og bæredygtig - sammen med Anne Frank skolen, Elmshorn, og AZV Südholstein blev PANaMa-projektet præ-senteret på årets konference Nordtysk og Bæredygtig (NUN) den 25. oktober i Ratzeburg. For mere information om NUN se: https://www.nun-dekade.de/

Nacht der Wissenschaft - PANaMa-projektet vil tilbyde et workshop om robotik i skoleundervisning den 28. september 2018 samt et foredrag om faglig orientering i videnskabs-matematik-uddannelse under Nat for videnskab i Kiel. For mere information se: https://www.wissenschafftzukunft-kiel.de/de/nacht-der-wissenschaft.html

Impulskongress og Digital Strategi 2020 - den 21. september 2018 vil konferencen "Impulskongress und Digitalstrategie 2020 - Digitale Bildung und Fachunterricht" finde sted i Kiel, hvor PANaMa-projektet vil tilbyde et værksted om "Playful adgang til fremtidens emner inden for automation og robotik". Oplysninger om konferencen kan hentes fra IQSH.

 

Nuværende materialer til download

PANaMa-folder 2018

Undersøgelse om faguddannede

 

 Nyhedsbrev online

Udgave 1/2018 af PANaMa-nyhedsbrevet aktuelle

Udgave 3/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 2/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 1/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 2/2016 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 1/2016 af PANaMa-nyhedsbrevet

 

Her kan du tilmelde dig nyhedsbrevet til PANaMa-Projektet, som udkommer ca. fire gånge om året.