PANaMa-projektet præmierer skoleklasser

Ud af die 17 dansk-tyske skoleklasser, som i samarbejde med regionale virksomheder, deltog i skoleprojektet rundt omkring erhversorientering og udarbejde små udstillinger, blev de fire bedste bidrag præmieret i de sidste uger. Førstepladserne gav medlemmere af Advisory Board til de naturvidenskablige valgfagshold eller klasser af Auguste-Viktoria-Skole in Flensborg, A.P. Møller Skolen i Slesvig, 10i campus i Varde, Gemeinschaftsschule Kellinghusen og Lilli-Martius-Schule i Kiel.

                             Skoleklasser i A.P. Möller Skolen ved prisuddeling (Foto © Lars Salomonsen, Flensborg Avis)

 Præmierne i form af materiale til undervisningen i matematik og naturvidenskaberne samt diplomerne blev overrakt både til eleverne og lærerne af projektets medarbejdere. I Slesvig blev arrangement inddraget i en fællessamling, Kellinghusen valgte den årlige erhversmesse, mens de andre to skoler i Flensborg og Kiel valgte at holde præmieringen i mindre rammer sammen med de i projektet deltagende elever.

Auguste-Viktoria-Skolens vindende klasselærer Fr. Bachmann og
en repraesentat af Mitsubishi HiTec Papers Europe GmbH
(Foto © Y. Wagner, shz)

Nyheder

Fokusemnet Robotik - En tyngdepunkt af PANaMa-projektet er, i den aktuelle projektfase, emnet ”robotik og automatisering”. Mere information her.

PANaMa moves on ... - PANaMa projektet vil blive forlænget ud over dets oprindelige periode indtil juli 2020. Således kan de tidligere aktiviteter fortsættes og udbygges med nye konceptpunkter om emnerne robotik og krypteringsteori. Som en del af arrangementet går PANaMa videre den 30. januar på A.P. Møller-Skolen i Schleswig fik en gennemgang af projektets tidligere arbejde og et perspektiv på kommende programartikler.

Nordtysk og bæredygtig - sammen med Anne Frank skolen, Elmshorn, og AZV Südholstein blev PANaMa-projektet præ-senteret på årets konference Nordtysk og Bæredygtig (NUN) den 25. oktober i Ratzeburg. For mere information om NUN se: https://www.nun-dekade.de/


En rapport om PANaMa-projektet i det nuværende nyhedsbrev for Interreg-programmet findes her.

 

 

 Nyhedsbrev online

Udgave 1/2018 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 3/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 2/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 1/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 2/2016 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 1/2016 af PANaMa-nyhedsbrevet

 

Her kan du tilmelde dig nyhedsbrevet til PANaMa-Projektet, som udkommer ca. fire gånge om året.