Fokusemnet Robotik

En tyngdepunkt af PANaMa-projektet er, i den aktuelle projektfase, emnet ”robotik og automatisering”. Baggrunden for dette emner er den hurtige forandring i arbejdsverdenen på grund af digitaliseringen i mange områder af økonomi, industrie og håndværk. Herpå skal de unge forberedes tilgængeligt i deres skoletid – uanset hvilken job die vælger senere. Dette sker dog på trods af talrige digitaliseringsinitiativer kun få.

PANaMa-projektet vil derfor pågribe dette emne og vil give stødet til at integrere robotik og programmering som del af den matematisk-naturvidenskablige undervisning i skolerne og dermed skabe en grundforståelse af digitale begivenheder hos eleverne. På samme tid skal de unges interesse for mulige arbejdsområder vækkes ved hjælp at beskæftiger sig med robotter.

Derudover arbeijder PANaMa-projektet på koncepter til et tilbud udenfor skolen for unge i forskelligt alder, der også skal stærke deres digitale kompetencer.

For at give skolerne muligheden for at arbejde med robotter i rammen af programmering, stiller PANaMa-projektet fra november 2018 Ozobot-minirobotter til rådighed. De kan udlejes af skolerne i fire uger.