Fokusemnet Robotik

En tyngdepunkt af PANaMa-projektet er, i den aktuelle projektfase, emnet ”robotik og automatisering”. Baggrunden for dette emner er den hurtige forandring i arbejdsverdenen på grund af digitaliseringen i mange områder af økonomi, industrie og håndværk. Herpå skal de unge forberedes tilgængeligt i deres skoletid – uanset hvilken job die vælger senere. Dette sker dog på trods af talrige digitaliseringsinitiativer kun få.

PANaMa-projektet vil derfor pågribe dette emne og vil give stødet til at integrere robotik og programmering som del af den matematisk-naturvidenskablige undervisning i skolerne og dermed skabe en grundforståelse af digitale begivenheder hos eleverne. På samme tid skal de unges interesse for mulige arbejdsområder vækkes ved hjælp at beskæftiger sig med robotter.

Derudover arbeijder PANaMa-projektet på koncepter til et tilbud udenfor skolen for unge i forskelligt alder, der også skal stærke deres digitale kompetencer.

For at give skolerne muligheden for at arbejde med robotter i rammen af programmering, stiller PANaMa-projektet fra november 2018 Ozobot-minirobotter til rådighed. De kan udlejes af skolerne i fire uger.

 

Nyheder

Fokusemnet Robotik - En tyngdepunkt af PANaMa-projektet er, i den aktuelle projektfase, emnet ”robotik og automatisering”. Mere information her.

PANaMa moves on ... - PANaMa projektet vil blive forlænget ud over dets oprindelige periode indtil juli 2020. Således kan de tidligere aktiviteter fortsættes og udbygges med nye konceptpunkter om emnerne robotik og krypteringsteori. Som en del af arrangementet går PANaMa videre den 30. januar på A.P. Møller-Skolen i Schleswig fik en gennemgang af projektets tidligere arbejde og et perspektiv på kommende programartikler.

Nordtysk og bæredygtig - sammen med Anne Frank skolen, Elmshorn, og AZV Südholstein blev PANaMa-projektet præ-senteret på årets konference Nordtysk og Bæredygtig (NUN) den 25. oktober i Ratzeburg. For mere information om NUN se: https://www.nun-dekade.de/


En rapport om PANaMa-projektet i det nuværende nyhedsbrev for Interreg-programmet findes her.

 

 

 Nyhedsbrev online

Udgave 1/2018 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 3/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 2/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 1/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 2/2016 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 1/2016 af PANaMa-nyhedsbrevet

 

Her kan du tilmelde dig nyhedsbrevet til PANaMa-Projektet, som udkommer ca. fire gånge om året.