E-mobilitet i skoleundervisning

„2026 kommer udet af forbrændingsmotorer“ skrev for noget tid en stor tysk ugeavis og tematiserer dermed et spørgsmål om fremtiden af mobilitetet.

Elektrisk drevede køretøjer er en vigtig skridt, ligeledes som midlertidlig eller langfristet løsning. Hvordan dette emne kan indbindes i det naturvidenskablig-matematiske undervisning i klassetrinene 5-9/10, erfarede lærere d. 13 juni i rammerne af en videreuddannelse af PANaMa-projektet, som blev tilbudt i forbindelse med Stadtwerke Kiel og virksomheden Süverkrup GmbH.

 

          Træningsværksted Stadtwerke Kiel

 

De 16 deltagende lærere fik indblik i udviklingsstanden af e-mobilitetet og forsyningsnettet, lærte om didatiske og metodiske ansats for undervisningen, såsom die mangfoldige jobområder og –optioner for eleverne, når disse er færdige med skolen. Udover dette kunne lærerne køre et elektrisk bil, for at få en indtryk af denne teknologi.

Nyheder

Fokusemnet Robotik - En tyngdepunkt af PANaMa-projektet er, i den aktuelle projektfase, emnet ”robotik og automatisering”. Mere information her.

PANaMa moves on ... - PANaMa projektet vil blive forlænget ud over dets oprindelige periode indtil juli 2020. Således kan de tidligere aktiviteter fortsættes og udbygges med nye konceptpunkter om emnerne robotik og krypteringsteori. Som en del af arrangementet går PANaMa videre den 30. januar på A.P. Møller-Skolen i Schleswig fik en gennemgang af projektets tidligere arbejde og et perspektiv på kommende programartikler.

Nordtysk og bæredygtig - sammen med Anne Frank skolen, Elmshorn, og AZV Südholstein blev PANaMa-projektet præ-senteret på årets konference Nordtysk og Bæredygtig (NUN) den 25. oktober i Ratzeburg. For mere information om NUN se: https://www.nun-dekade.de/


En rapport om PANaMa-projektet i det nuværende nyhedsbrev for Interreg-programmet findes her.

 

 

 Nyhedsbrev online

Udgave 1/2018 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 3/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 2/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 1/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 2/2016 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 1/2016 af PANaMa-nyhedsbrevet

 

Her kan du tilmelde dig nyhedsbrevet til PANaMa-Projektet, som udkommer ca. fire gånge om året.