ANT-hold på besøg hos o.t.n.

I marts var elever fra Alexander-Humboldt-Schule fra Neumünster på besøg i virksomheden o.t.n. (Orthopädietechnik Nord). Valgfagsholdet ”Anvendt naturvidenskab og teknik” (kort ”ANT”) fra 9. årgang fik et indblik i virksomhedens struktur, arbejdsområder og uddannelsesperspektiver af Reiner Wallus, som er leder af indkøbsafdelingen. Holdet var fascineret af ortopæditeknikkens muligheder.

Reiner Wallus byder på det første indblik i arbejdet af o.t.n.

I forlængelse af besøget beskæftigede eleverne sig i grupper á 4-5 personer nærmere med de enkelte områder af virksomheden, deres kobling til undervisningsindholdet i skolen og fremtidsperspektiverne i denne branche. Målet: Resultaterne skal præsenteres på en hjemmeside i rammen af PANaMa-konkurrencen.


 

Fabrikationen af proteser og skinner kræver også meget håndværksarbejde.

 


 

Paul får scannet sin kropsholdning.

Billeder © Alexander von Humboldt-Schule Neumünster

Nyheder

Fokusemnet Robotik - En tyngdepunkt af PANaMa-projektet er, i den aktuelle projektfase, emnet ”robotik og automatisering”. Mere information her.

PANaMa moves on ... - PANaMa projektet vil blive forlænget ud over dets oprindelige periode indtil juli 2020. Således kan de tidligere aktiviteter fortsættes og udbygges med nye konceptpunkter om emnerne robotik og krypteringsteori. Som en del af arrangementet går PANaMa videre den 30. januar på A.P. Møller-Skolen i Schleswig fik en gennemgang af projektets tidligere arbejde og et perspektiv på kommende programartikler.

Nordtysk og bæredygtig - sammen med Anne Frank skolen, Elmshorn, og AZV Südholstein blev PANaMa-projektet præ-senteret på årets konference Nordtysk og Bæredygtig (NUN) den 25. oktober i Ratzeburg. For mere information om NUN se: https://www.nun-dekade.de/


En rapport om PANaMa-projektet i det nuværende nyhedsbrev for Interreg-programmet findes her.

 

 

 Nyhedsbrev online

Udgave 1/2018 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 3/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 2/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 1/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 2/2016 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 1/2016 af PANaMa-nyhedsbrevet

 

Her kan du tilmelde dig nyhedsbrevet til PANaMa-Projektet, som udkommer ca. fire gånge om året.