Ny tilgang til sammenknytning af fagundervisning og erhvervsorientering – kursus af RBZ Eckener Schule for PANaMa-lærere

I marts 2017 tilbød RBZ Eckener Schule et kursus for deltagende lærere af PANaMa-projektet, hvori lærerne kunne finde inspiration til at udvikle undervisningsmateriale på grundlag af de daglige arbejdsopgaver i et erhverv (”Von der Arbeit lernen – Arbeitsaufgaben aus der Wirtschaft als Lernaufgaben im Unterricht”). Om formiddagen viste skolelederen af RBZ Dr. Sven Mohr og hans kollega Edyta Kruczynski deltagerne muligheder hvordan der kan vindes motiverende og lærerige opgaver for undervisningen på almendannende skoler ved at besøge industri- og håndværksvirksomheder.

PANaMa-lærere bese Mitsubishi Papers i Flensburg.

 

Om eftermiddagen blev teorien afprøvet i praksis. Deltagerne kunne få et indblik i den spændende dagligdag i industrierhvervet med fremstillingen af high-tech papir da de var på besøg i virksomheden Mitsubishi Papers i Flensburg. Der var stor enighed om at tilgangen, som Sven Mohr præsenterede, er egnet udmærket til at inddrage erhvervsorientering i fagundervisningen. Eleverne af de deltagende lærere kan glæde sig til snart at kunne løse motiverende og udfordrende opgaver med regional og erhvervsorienteret indhold.

 Foto © IPN

Nyheder

Fokusemnet Robotik - En tyngdepunkt af PANaMa-projektet er, i den aktuelle projektfase, emnet ”robotik og automatisering”. Mere information her.

PANaMa moves on ... - PANaMa projektet vil blive forlænget ud over dets oprindelige periode indtil juli 2020. Således kan de tidligere aktiviteter fortsættes og udbygges med nye konceptpunkter om emnerne robotik og krypteringsteori. Som en del af arrangementet går PANaMa videre den 30. januar på A.P. Møller-Skolen i Schleswig fik en gennemgang af projektets tidligere arbejde og et perspektiv på kommende programartikler.

Nordtysk og bæredygtig - sammen med Anne Frank skolen, Elmshorn, og AZV Südholstein blev PANaMa-projektet præ-senteret på årets konference Nordtysk og Bæredygtig (NUN) den 25. oktober i Ratzeburg. For mere information om NUN se: https://www.nun-dekade.de/


En rapport om PANaMa-projektet i det nuværende nyhedsbrev for Interreg-programmet findes her.

 

 

 Nyhedsbrev online

Udgave 1/2018 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 3/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 2/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 1/2017 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 2/2016 af PANaMa-nyhedsbrevet

Udgave 1/2016 af PANaMa-nyhedsbrevet

 

Her kan du tilmelde dig nyhedsbrevet til PANaMa-Projektet, som udkommer ca. fire gånge om året.